SETaza-te – Saptamana Europeana a Tineretului

Standard

In cadrul Saptamanii Europene a Tineretului, asociatiile ramnicene, respectiv, ATCE-Speranta Ramniceana, “ Asociatia de tineret ONIX” si “ Viitorul incepe azi”, s-au mobilizat alaturi de voluntarii care care s-au aratat deschisi si receptivi la aceasta actiune.

 Ziua  de 16 mai 2011, a debutat cu o activitate – Best of “Micul Jurnalist”  – ce a avut loc in Parcul Central al orasului, unde voluntarii  care au fost implicati direct in proiectul “ Micul Jurnalist”, au oferit celor prezenti cele mai reusite articole care au fost publicate in “Suplimentul de TiA”, al ziarului local “ Sensul ramnicean”. Actiunea derulata, putem afirma, ca s-a bucurat de un real succes intrucat  multi din cei prezenti s-au aratat dornici ca pe viitor sa se implice in proiectele desfasurate de asociatiile ramnicene. Totul a curs de la sine, iar informatiile legate de SNV si Programul TIA pe care le-am pregatit, in prealabil, sa le facem cunoscute s-au regasit  intr-un dialog , fiecare venind cu ideii noi, creative, invovative  nu mai bune de pus in pratica prin implicare! (Activitatea a fost coordonata de catre A.T.C.E. Speranta Ramniceana)

 Activitatea desfurata in data de 17 mai 2011, -Remember “Voluntar la mine acasa”- a vizat in special copiii institutionalizati  din CTF “ Magnolia”. Alaturi de o parte din voluntarii asociatiilor s-au tinut activitati pentru cei mici, care au constat in mod special in desene pe asfalt, concurs de biciclete/triciclete, jocuri cu mingea.In urma acestor “mici concursuri” , fiecare copil a beneficiat in mod egal de  premii ce au constat in dulciuri si hainute din partea celor care au dorit sa ia parte la actiune. (Activitatea a fost coordonata de catre  A.T.ONIX)

 “Teatru de papusi Dimitriu Pompiliu – papusile fermecate”  a marcat ziua de  18 mai 2011 cu o reprezentatie , de asemenea tot in Parcul Central al orasului, a unei piese de teatru pentru copii. Aceasta actiune, tinem sa mentionam ca s-a putut realizat prin implicarea voluntarilor din  proiectul cu acelasi nume finantat pe actiunea 1.2. de catre Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”. (Activitatea a fost coordonata de catre  VIA)

 Cand  spunem 19 mai 2011, ne amintim instant de “Targul organizational” si de cele doua “ vizite” atat in cadrul Amfiteatrului C.N. “Al Vlahuta” cat si in cadrul Liceului Teoretic “ Stefan cel mare” unde s-a realizat o promovare a Programului “ Tineret in Actiune” si o prezentare power point a tuturor proiectelor  derulate pana in prezent de catre ONG-urile F.O.R.T.E.S. (Activitatea a fost coordonata de catre F.O.R.T.E.S. )

 Activitatile prevazute in cadrul “Saptamanii Europene a Tineretului”, s-au incheiat in data de 20 mai 2011, prin Ziua ZEN. Munca voluntarilor din SET, a putut  fi observata si analizata  datorita filmuletului de tip “ PHOTOVOICE” care a rulat in incinta localului “ Milion” . Fiecare si-a expus gandurile si trairile vis-a-vis de actiunile derulate cu cateva zile in urma. Aspect care ne-a surprins placut, regasind printre randurile acestora un interes destul de ridicat in  viitoarea implicare.  (Activitatea a fost coordonata de catre F.O.R.T.E.S. )

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.