Comunicatul de presa ROREC/FORTES

Standard

In ajunul Zilei Mondiale a Mediului, campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, a Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec, ajunge la Ramnicu Sarat

 Ramnicu Sarat, 2 iunie 2011 Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu Primaria Municipiului Ramnicu Sarat si alaturi de partenerii Candy, Philips, Green WEEE si Federatia Organizatiilor Ramnicene de Tineret, Educatie si Sport organizeaza, in ziua de 4 iunie, chiar in ajunul Zilei Mondiale a Mediului, o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Aceasta este cea de-a treia actiune de colectare organizata, anul acesta, in judetul Buzau, de catre Asociatia RoRec, in parteneriat cu autoritatile locale.

 Actiunea este prilejuita de Ziua Mondiala a Mediului, care se sarbatoreste in fiecare an, in peste 100 de tari, inclusiv in Romania, la data de 5 iunie, data ce a fost desemnata Ziua Mondială a Mediului in 1972, cand Adunarea Generală a Natiunilor Unite a stabilit ca actiunile pentru protejarea mediului inconjurator trebuie incurajate.

Miercuri, 1 iunie, Asociatia Rorec, cu sprijinul Federatiei Organizatiilor Ramnicene de Tineret, Educatie si Sport, lanseaza o initiativa inedita pentru informarea cetatenilor Municipiului Ramnicu Sarat cu privire la actiunea de colectare deseuri de echipamente electrice si electronice, prin deschiderea a doua info-pointuri, in urmatoarele locatii:

1.                   Strada pietonala Victoria

2.                   Parcul Central

Cetatenii interesati sa afle mai multe detalii despre actiunea de colectare deseuri de echipamente electrice si electronice din data de 4 iunie, pot vizita info-pointurile intre orele 10:00 – 13:00 si 15:00 – 20:00.

Sambata, 4 iunie, Asociatia RoRec ii incurajeaza pe locuitorii Municipiului Ramnicu Sarat sa ia parte la actiune si sa se implice activ in viata comunitatii. Prin simple gesturi, cum este cel al depunerii unui aparat electric sau electrocasnic uzat sau vechi, mediul inconjurator poate fi protejat.

Colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice sau electronice este cu atat mai importanta, cu cat caracterul nociv al acestora este de 10 ori mai mare decat al deseurilor menajere, de aceea ele trebuie colectate separat si reciclate conform standardelor de mediu.

La ora 10.00, in Municipiul Ramnicu Sarat, se vor deschide puncte provizorii de colectare, ce vor functiona pana la ora 17.00, in urmatoarele locatii:

1.      In fata Primariei, la intrarea principala

2.      La Scoala nr. 5

3.      La Scoala nr. 2

Pentru colectarea gratuita de la domiciliu, in cazul echipamentelor electrice sau electronice voluminoase, cetatenii din Ramnicu Sarat pot apela numarul de telefon 0785.939.825 pana vineri, 3 iunie 2011, intre orele 8.00-20.00 si sambata, 4 iunie 2011, intre orele 8.00-16.00.

Toti deponentii din Ramnicu Sarat vor putea participa la o tombola cu premii oferite de Candy si Philips: 3 frigidere, 10 cuptoare cu microunde, 10 DVD Playere. Tragerea la sorti si premierea voluntarilor vor avea loc la Primaria Municipiului Ramnicu Sarat, la data de 4 iunie, ora 18.00. Pentru mai multe detalii despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei, puteti accesa www.rorec.ro.

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec se intalneste, anul acesta, pentru a treia oara cu locuitorii judetului Buzau. Dupa actiunile din 26 martie – in Municipiul Buzau – cand s-au colectat 5,4 tone deseuri de echipamente electrice si electronice si din 14 mai – la Sageata, Vadu Pasii si Maracineni, unde cetatenii au depus 4,23 tone DEEE, a venit randul locuitorilor din Municipiul Ramnicu Sarat sa se debaraseze responsabil de electrocasnicele vechi, inutile sau stricate din casele lor. Printr-un gest simplu, prin aducerea lor la punctele de colectare, sunt prevenite efectele negative asupra mediului inconjurator, consumul inutil de materii prime, precum si risipa materialelor care sunt inca folositoare.

Alaturi de autoritatile locale, dar si de mediul de afaceri si societatea civila, Asociatia RoRec isi propune sa atraga tot mai multi participanti la actiunile de colectare de DEEE. De la inceputul anului 2011, prin campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”, au fost colectate peste 260 de tone DEEE, in mai mult de 50 de actiuni desfasurate in peste 20 judete. Demarata in 2010, campania a avut rezultate apreciate: anul trecut, au fost colectate peste 244 de tone DEEE in 200 de localitati din 14 judete.

 Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Contact:

Asociatia RoRec             

Irina Dragomir

Reprezentant zonal

Email: irinad@activad.ro

Mobil: 0745 884 532

Cu sprijinul:Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.