Proiectul “Latinity in Europe “ şi-a scris ultima pagina din programul de activităţi în data de 18 august 2011 prin spectacolul final desfăşurat în ţinutul Hunedoarei. Participanţii ţărilor prezenţi în implementarea efectivă a proiectului ( Portugalia,Spania,Italia,Macedonia,Serbia,Moldova, Malta şi România) au împletit munca din zilele precedente spectacolului, orientându-se către atingerea obiectivelor stabilite iniţial. Astfel, ţările cu origini latine au pus în scenă un spectacol prin intermediul căruia cultura, istoria şi tradiţile comune au avut ca scop creşterea nivelului de implicare a tinerilor în păstrarea identităţii naţionale a popoarelor latinice din Europa.
Reuşita spectacolului s-a datorat şi diversităţii de opţiuni avute pentru fiecare participant. Talentul şi aptitudinile acestora au putut fi fructificate prin cele 4 workshop-uri existente care au încercat să reunească elementele latinice comune. O explozie de dansuri realizate de participanţii workshop-ului de dans a reprezentat preambulul spectacolului ce avea sa se întindă până undeva după miezul nopţii.“Drama workshop” a adus în prim plan stilul de viaţă al Imperiului Roman,actorii punctând cu precadere aspectele sociale ale vremii ,dar care se mai regasesc şi în zilele noastre. Însă workshop-ul menţionat anterior nu ar fi avut acelaşi ecou fără ajutorul celor de la “ Video”, care au montat o serie de filmuleţe prin care s-a realizat şi un mini-jurnal de ştiri romanice. Trecerea de la un workshop la altul nu s-a facut brusc, ci workshop-ul de muzică a fost responsabil pentru partea de entarteiment .
Rolul show-ul final a fost acela de a folosi informaţiile dobândile în primele zile ale proiectului prin intermediul tehnicilor şi metodelor non-formale existente în programul ” Tineret în Acţiune ” finanţat de Comisia Europeană. Prezentarile făcute de fiecare ţară despre formarea statelor şi limbilor latinice alături de semninariile cu aceeaşi tematică au reprezentat punctul de plecare în vederea susţinerii acestui spectacol.