Final show – Latinity in Europe

Standard

Proiectul “Latinity in Europe “  şi-a scris ultima pagina din programul de activităţi în  data de 18 august 2011 prin spectacolul final  desfăşurat în ţinutul Hunedoarei. Participanţii ţărilor prezenţi în implementarea efectivă a proiectului ( Portugalia,Spania,Italia,Macedonia,Serbia,Moldova, Malta şi România) au împletit  munca din zilele precedente  spectacolului, orientându-se către atingerea obiectivelor stabilite iniţial. Astfel,  ţările cu origini latine au pus în scenă un spectacol  prin intermediul căruia cultura, istoria şi tradiţile comune  au avut ca scop  creşterea nivelului de implicare a tinerilor în păstrarea identităţii naţionale a popoarelor latinice din Europa.

 Reuşita spectacolului s-a datorat şi diversităţii de opţiuni avute pentru fiecare  participant. Talentul şi aptitudinile acestora au putut fi fructificate prin cele 4 workshop-uri existente care au încercat să reunească elementele latinice comune. O explozie de dansuri realizate de participanţii workshop-ului de dans a reprezentat preambulul spectacolului ce avea sa se întindă până undeva după miezul nopţii.“Drama workshop” a adus în prim plan stilul de viaţă al Imperiului Roman,actorii punctând cu precadere aspectele sociale ale vremii ,dar care se mai regasesc şi în zilele noastre. Însă workshop-ul menţionat anterior nu ar fi avut acelaşi ecou fără ajutorul celor de la “ Video”, care au  montat o serie de filmuleţe  prin care s-a realizat şi un mini-jurnal de ştiri romanice.  Trecerea de la un workshop la altul nu s-a facut brusc, ci workshop-ul de muzică a fost responsabil pentru partea de entarteiment .

 Rolul show-ul final a fost acela de a folosi informaţiile dobândile în primele zile ale proiectului prin intermediul tehnicilor şi metodelor non-formale existente în programul ” Tineret în Acţiune ” finanţat de Comisia Europeană. Prezentarile făcute de fiecare ţară despre formarea statelor şi limbilor latinice alături de  semninariile cu aceeaşi tematică au reprezentat punctul de plecare în vederea susţinerii acestui spectacol.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.