Latinity in Europe & Centrul de Tineret Râmnicu Sarat

Standard

1.Latinity in Europe

Ziua Europeană a Latinității

În data de 14 octombrie 2011 va avea loc la Râmnicu Sărat sub coordonarea Asociației de Tineret Cultură și Educație – Speranța Râmniceană sărbătoarea latinității, denumită “Ziua Europeană a Latinității”, activitate de diseminare specială în cadrul proiectului “Latinity in Europe”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune, cu suma de 37087,58 Euro, pe acțiunea 3.1 a, Schimb de tineri. Ca și sustenabilitate a proiectului data de 14 octombrie, anual, va însemna o zi de sărbătoare europeană a țărilor care au aceeași origine latină.

Programul va fi susținut în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, Muzeul Municipal, Casa Municipală de Cultură Florica Cristoforeanu, Sala Municipală de Sport, Federația F.O.R.T.E.S., Centrul Local de Voluntariat FORTES, Asociația de Tineret ONIX, Asociația de Tineret Viitorul Începe Azi, “Unity in Values” Interconfessional Association,Centrul Național de VolunariatPROVOBIS, Federația Națională VOLUM.

Agenda activităților programate:

• Ceremonie de deschidere oficială a “Zilei Europene a Latinității”, prilej cu care participanții din cadrul proiectului vor transmite mesajul lor și se va distribui mini-enciclopediile realizate de tineri, DVD-uri cu filmulețul schimbului și material promoționale;

• Dezvelirea lupoaicei romane “Lupa Capitolina” în prezența participanților, comunității locale, a reprezentanților administrației publice locale și centrale, a ANPCDEFP, PROVOBIS, VOLUM, Ligii Românilor de Pretutindeni și a altor invitați;

• Întreceri sportive diverse și defilare a sportivilor râmniceni;

• Concurs de cunoștințe generale despre latinitate și despre formarea poporuluiși a limbii române;

• Spectacol cultural artistic.

Mai multe informații la numărul de telefon 0766831826 sau office@sperantaramniceana.ro

2.Centrul de Tineret Râmnicu Sarat

Federația F.O.R.T.E.S. anunță Conferința de presă de lansarea Centrului de Tineret Râmnicu Sărat în data de 30 septembrie 2011, orele 13.00. Evenimentul va avea loc la Centrul de Tineret (Casa Municipală de Cultură), str. Tudor Vladimirescu nr. 20, ușa dinspre Acvaterm.

Voluntarii organizațiilor râmnicene de tineret sunt invitați să participe la eveniment și la petrecerea de la orele 18.00, aceeași locație.

Pentru mai multe informații vă rugăm să sunați la numerele de telefon 0766831826 – Volodea Mateevici, 0751203331 – Violeta Vîlcu, 0762659525 – Florin Ceparu, sau fortes.rms@gmail.com.

Presedinte FORTES, ATCE-Speranta Ramniceana

Volodea Mateevici

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.