Concurs: Selectie de participanti pentru proiect international

Standard

Numar de locuri disponibile: 1 loc (un tanar cu varsta intre 15-22 de ani)

Nume proiect: “Tomorrow starts today”

Tara organizatoare: Lituania

Perioada de implementare: 1 ian 2012-1 noiembrie 2012.

Costuri: acoperite 100%  (transport Bucuresti-Lituania-Bucuresti; cazare in Lituania; masa;activitati incluse in proiect)

ATCE-SR si Primaria Mun. Ramnicu Sarat desfasoara, in calitate de partener, un proiect international de tineret pentru democratie participativa cu o organizatie din Lituania – “Apvalus Stalas”, in cadrul programului european Youth In Action, dezvoltat de Comisia Europeana.

Proiectul “Tomorrow starts today” are ca scop informarea tinerilor despre politicile de tineret locale, nationale si europene, despre posibilitatile de mobilitate, implicare si angajabilitate internationala pentru ei. In plus, tinerii vor avea posibilitatea de a desfasura activitati impreuna cu autoritatile publice locale- Primaria Mun. Ramnicu Sarat, invatand cu si de la acestea cum se iau deciziile in privinta dezvoltarii tinerilor, sugerand idei legate de nevoile lor de educatie, pregatire, dezvoltare.

Echipa ce va reprezenta ATCE-SR va fi formata din 6 participanti, voluntari cu varste intre 15-22 de ani.

Activitatile incluse sunt: o sesiune de pregatire a echipei, training si simulari de 6 zile in Lituania, in 21-26 februarie 2012;  proiecte locale de educatie non-formala, utilizand mijloace creative (arte, grafitti, simulari de intalniri ale consiliului local, biblioteca vie, teatru forum etc.) ce vor fi implementate de catre cei 6 participanti cu alti tineri din oras, pe durata martie-august 2012; o intalnire de evaluare si follow-up ce va avea loc pe durata a 4 zile, in octombrie 2012, in Lituania.

Cum puteti candida pentru locul disponibil din echipa?

Trimiteti pana pe 23 decembrie 2011, la adresele de e-mail strimbeid@gmail.com, volodeamateevici@gmail.com, urmatoarele:

–          Scrisoare de motivatie pentru participarea la proiect in limba engleza (document word, font Times New Roman, 12, spatiere de 1.15; maximum jumatate de pagina A4)

–          Un eseu pe tema : “Daca as fi Mos Craciun…” (document word, font Times New Roman, 12, spatiere de 1.15; maximum 2 pag A4)

–          Datele voastre: Nume, Prenume; Data nasterii; Educatie (la ce liceu/facultate studiati); Adresa de e-mail; Numar de telefon (Datele vor fi incluse in e-mailul prin care ne trimiteti documentele de mai sus).

 

                Castigatorul va fi anuntat in cadrul evenimentului ATCE-SR :Sezatoarea  – Craciunul copilariei ce va avea loc pe 26 decembrie la Centrul de Tineret si va fi premiat prin includerea sa in echipa ATCE-SR de proiect pentru “Tomorow starts today”, avand costurile de participare acoperite (vezi detalierea mai sus).

In plus, cele mai bune eseuri cu tema “Daca as fi Mos Craciun…” vor fi publicate in revista “Micul Jurnalist”.

 

Pentru intrebari si detalii, nu ezitati sa ne contactati:

Daniela Strimbei- coordonator de proiect: 0765353614

Volodea Mateevici: presedinte ATCE-SR: 0766831826

 

Asteptam aplicatiile voastre !

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.