Training Course “Planning, Monitoring and Evaluation in International Youth Work”

Standard

               Lucrul cu tinerii este o misiune frumoasa si cu un scop inalt, complexa si plina de provocari. Desi este voluntariat, deci o arie non-profit, acest fapt nu reduce cu nimic responsabilitatea pe care ne-o asumam noi cei care organizam astfel de activitati, scopul de formare personala si profesionala a tinerilor care ni se alatura si profesionalismul cu care desfasuram toate activitatile. Asociatia de Tineret Cultura si Educatie – “Speranta Ramniceana” si-a asumat un rol educativ in viata tinerilor din Ramnicu Sarat, in principal, la care se adauga colaborarile nationale si internationale, deci o responsabilitate mare asupra unei arii extinse. Prin umare, oamenii care organizeaza, coordoneaza, implementeaza activitati si proiecte au obligatia de a se preocupa de pregatirea proprie si de a descoperi o varietate de instrumente necesare pentru oferirea unui cadru educativ non-formal interactiv si eficient.

Prin umare, am ales ca in aceasta toamna sa merg la un curs in Berlin, in perioada 6-13 noiembrie, Training Course “Planning, Monitoring and Evaluation in International Youth Work”, initiat de organizatia European Intercultural Forum e.V., in cadrul programului de finantare Tineret in Actiune (Youth in Action). Obiectivele proiectului au fost: imbunatatirea competentelor profesionale ale managerilor de proiect si coordonatorilor de proiecte de tineret internationale si interculturale, in special cele care abordeaza tema discriminarii; sa sublinieze importanta monitorizarii si evaluarii in proiecte; sa creasca utilizarea instrumentelor de management de proiect in proiectele internationale; sa aduca impreuna organizatii care lucreaza cu tineri pentru a impartasi instrumente si metode de lucru si pentru a genera noi idei de proiecte in cadrul programului Tineret in Actiune; stabilirea de noi parteneriate pentru a creste calitatea activitatilor la nivel local si international in initiativele de lupta impotriva discriminarii.

Eu si Catalina Soare am reprezentat ATCE-SR in acest proiect, de unde am venit cu un bagaj de cunostinte si de experiente considerabil. Personal, am fost interesata de metodele utilizate de trainerii care au coordonat activitatile, de metodele si intrumentele pe care urmau sa le prezinte (de management de proiect, de evaluarea si monitoriare) si de ideile celorlalti participanti privind lucrul in domeniul anti-discriminarii. La final, am putut sa bifez atingerea obiectivelor propuse de ei, dar si a obiectivelor personale cu care am mers eu ca participant. Mai mult, am plecat de acolo cu un plus de motivare si cu multe informatii privind posibilitatile de colaborari la nivel european si in regiunea Caucaz.

Consider ca atunci cand lucrez cu oameni, mai ales cu tineri, pregatirea personala este un proces continuu si imperativ necesar. Prin umare, acest training course la care am participat este inca un pas in formarea mea, spre a putea da mai departe informatia tinerilor cu care am ocazia sa colaborez.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.