PhotoVoice – ATCE-SR in “Tomorrow starts today”

Standard

Asociatia de Tineret Cultura si Educatie „Speranta Ramniceana” este partenera intr-un proiect de tineri, organizat de asociatia „Apvalus Stalas”, din Lituania – proiect despre democratie participativa, pe numele lui „Tomorrow starts today”. Proiectul este organizat in cadrul programului de finantare Tineret in Actiune, initiat de Comisia Europeana.

Pentru echipa de proiect de la ATCE-SR, primavara a inceput cu o sesiune de activitati la Centrul de tineret. Intai, am incercat sa aflam diferenta dintre conceptul de politica si politicile de tineret si am dezbatut asupra unor concepte teoretice generale din domeniu. Apoi, asa cum este traditia in educatia non-formala, am si pus in practica o parte din ceea ce am descoperit anterior. Impreuna cu alti voluntari, am facut cunostinta cu metoda de lucru Photovoice*, apoi ne-am grupat in trei echipe, sarcina fiind de a construi mesaje ale tinerilor despre noi si despre societate, asa cum o vedem noi si cum am vrea sa fie, pentru a le transmite celorlalti, prin imagini si printr-un mesaj foarte concis. Rezultatele sunt prezente pe blogul ATCE-SR si pe platforma de socializare pe care suntem prezenti.

Le multumim voluntarilor ATCE-SR si ONIX care ni s-au alaturat la aceasta activitate constructiva, creativa si expresiva.

*PhotoVoice este o metoda de lucru strans legate de educatia non-formala dar si de practicile de lobby si advocacy. Aceasta se bazeaza pe utilizarea fotografiei pentru a transmite un mesaj social din partea unor categorii defavorizate de oameni, care vor sa arate societatii cine si cum  sunt cu adevarat. Este preferata deoarece fotografia este un mijloc de comunicare ce transcede orice granite culturale, nationale, permite o doza mare de personalizare a mesajului, care este formulat intr-un mod creativ, insa fara a denatura realitatea.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.