Cu arta la înaintare în bucăți

Standard


În cadrul activității de pe 2 iunie, “Cu arta la inaintare”, sub-proiect al proiectului international Tomorrow Starts Today, in care ATCE-SR este partenera, participanții noștri au avut un workshop surpriză:planșa de 2 metri pătrați pentru o poveste comună. Împărțită ca un puzzle în 5 piese, fiecare piesă a prins viață cu ajutorul a câte o echipă. Povestea a început cu prima piesă iar cei care au urmat au continuat-o așa cum și-au imaginat ei. Mai jos găsiți și povestea în cuvinte, iar pentru a vedea povestea în imagini, mergeți la Centrul de Tineret FORTES.

Echipa 1 a.k.a. “Păpușile însângerate”

Povestea noastră începe într-un spațiu al unui univers paralel, spațiu al unei păduri intunecate unde păpușile sunt îmbibate în sânge, agățate în copaci, iar cadaverele zboară în ceața nopții ce iese din labirintul unei vieți viitoare. Această poveste o are ca personaj principal pe Mary, fetița de 10 ani ce este trimisă de fratele ei în căutare de mâncare.

Mary se pierde pe o cărare ce părea a fi infinită, cărare pe care găsește o păpușă îmbăiată în sânge. Păpușa purta ochelari de doctor. Mary, fiind foarte uimită de ceea ce vedea, a luat păpușa în mâini. Fascinată, totodată, de ochelarii macabri, Mary și i-a pus la ochi. În acel moment, ea a văzut lumea altfel, o lume plină de cadavre, sânge și demoni.

Silviu- Ștefan Pintilie

 

Echipa 2       “Kaname”

Acțiunea se petrece într-un orășel din Japonia, pe niște străzi ascunse de ochii lumii.

Căutatul violator și criminal în serie, pe numele său Kaname, se plimba în căutare de carne proaspătă când văzu o fetiță la câțiva metri. Acestea era dispus să o împuște dacă nu răspundea gândurilor sale.

              Angela Feraru

 

Echipa 3

În timp ce Lola visa cu ochii închiși ceea ce își dorea, gândul ei începea să se materializeze.

Astfel început să viseze că John, iubitul ei, luase un pistol pentru a o împușca pe o fată tocilară și de care lumea își bătea joc, pe numele ei Miruna.

Aceasta se dădea de la un timp la el iar Lola era cam geloasă pe ea și datorită clarviziunilor sale a reușit să viseze astfel că John o împușcă pe Miruna, copila tocilară și ofticată.

Viziunea ei a purtat de atunci numele de “Dream and Blood”.

Sperăm ca Lola să își îdeplinească visul.

      Ionut Baciu

 

Echipele 4 și 5 au adus vizinuea opoziției dintre bine și rău între care oscilează întreaga poveste.

 

Le mulțumim tuturor creatorilor și creativilor care s-au măzgălit de vopsea până la gât sau chiar pe față. Procesul artistic nu e mereu cel mai curat.

Îmi cer scuze dacă nu am înțeles perfect scrisul de mână!

Daniela Strimbei

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.