Tommorow Starts Today – Dissemination

Standard

Activitățile locale ale proiectului “TST”

“Tomorrow starts today” este un proiect de democrație participativă al asociației RJOS “Apvalus stalas”, din Lituania, ATCE-SR și Consiliul Tinerilor din Mediaș, în cursul căreia grupul nostru, cu ajutorul voluntarilor orasului Ramnicu Sarat, a desfășurat diferite activități locale.
Am început activitățile de primăvară cu “PhotoVoice” – o metodă non-formală de lucru și folosire de lobby și advocacy, care utilizează fotografii pentru a trimite un mesaj social din grupuri de oameni defavorizati. Scopul a fost de a arăta societatii modul în care, noi, tinerii, vedem lumea.
La data de 17-04-2012, activitata numita “Teatru forum” a avut loc în incinta Centrului de Tineret FORTES. Teatru Forum este o formă de exprimare a relațiilor umane, precum cu asistența publică pentru a găsi soluții la problemele prezentate în joc. Astfel, putem înțelege unele dintre problemele din societatea de astăzi. Obiectivul de joc a fost intelegerea relației dintre tineri și părinții lor și opiniile lor diferite despre implicarea tinerilor în societate.
O altă activitate a avut loc pe data de 6 mai, și a constat într-o demonstrație de graffiti cu denumirea “I Spray-out my point”. Am ales 4 tineri talentati care ne-au arătat că graffiti este de asemenea o formă de artă. Ei au pictat un autobuz vechi, in culori luminoase și mesaje motivaționale. Toată lumea s-a putut uita la capodopera lor, care a circulat prin oraș în timpul verii.
Pe data de 5 mai, “Activitati cu elevii și dialogul structurat cu autoritățile locale”, a fost implementat în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău și a avut ca subiect principal problemele tinerilor și soluții pentru acestea. Dupa prima parte, am avut ca oaspeți vice-primarul Sorin Carjan si unul dintre consilierii nostri, care ne-au dat câteva sfaturi si opinii.
“Cu arta la înaintare” este un proiect de artă cu mici activități, care a avut loc la data de 2 iunie și care a fost format din workshop-uri de dans, impletit, pictura, etc. Participanții au putut să ne arate abilitățile lor în diferite domenii și sa îi învețe și pe alții.
De-a lungul întregului proiect, am avut interviuri cu primarul, vice-primarul și alte personalități importante ale orașului nostru. Am aflat astfel, punctul lor de vedere privind educația tinerilor.
Proiectul se apropie de sfarsit, dar ne-a lasat cu impresii profunde cu privire la politicile de tineret, advocacy și lobby, dintre care sunt sigura ca mulți dintre noi vom folosi în viitorul.

Veronica Maria Ceaușu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.