Volunteer without prejudices, Europe without borders 18-25 martie 2013

Standard

IMG_0874

O zi înnorată la Otopeni ce s-a continuat cu o după-amiază ploioasă în Aeroportul Internațional din Tirana. Acesta a fost începutul unui proiect față de care unii dintre noi aveau anumite rețineri, normale, dacă luăm în considerare faptul că era primul proiect al României în Albania.

Ajunși în Tirana, ne-am urcat în primul autobuz spre Lezhe, loc în care am avut parte de prima dovadă a prieteniei ieșite din comun a albanezilor. Am întâlnit un agent de turism care și-a oferit ajutorul fără a cere ceva în schimb și ne-a îndreptat către stațiune, prin intermediul unui mini-van.

Din nou pe drum, problemele noastre au fost rezolvate de aceeasi prietenie albaneză, printr-o profesoară de limba Engleză, care din întamplare se afla cu noi in mașină. Într-un final, ne-am întâlnit cu unul din organizatori și am ajuns la hotel.IMG_0875

Pentru noi, prima zi a început direct cu cina, apoi o seară liberă pe care am petrecut-o in lobby, unde am început să ne cunoaștem cu participanții celorlalte tări.

În decursul primelor zile ne-am familiarizat cu împrejurimile și cu ceilalți participanți și fără să ne dăm seama, am dezvoltat o legătură destul de strânsă cu ceilalți.

În materie de prezentări și activități de grup, aș vrea sa menționez ca România a avut parte de cele mai numeroase și însemnate aprecieri, nu numai în ceea ce privește prezentările, dar și la capitolul deliciilor culinare pregatite în seara dedicată României.

Proiectul nu s-a încheiat fără câteva lacrimi vărsate, atmosfera din ultimaDSC_0303 dimineață fiind una tristă și apăsătoare. Nu știu dacă a fost noroc sau ghinion faptul că am plecat printre ultimii căci am avut astfel ocazia să vedem cum hotelul se întoarce la somnul de dinainte de sezon și la amorțeala ce era distrusă de bună-starea participanților…

Dacă ar fi să caracterizez întregul proiect în câteva  cuvinte…
aș îndrazni a spune  că a fost unul din acele momente care îți oferă o nouă perspectivă asupra interacțiunii dintre oameni și prin exemple concrete, iți schimbă ideile preconcepute despre unele națiuni.

Alexandru Grecu

DSC_0257

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.