In perioada 22 mai – 04 iunie 2013, localitatea Puente Genil din regiunea Andalusia din Spania si Ramnicu Sarat, Romania, vor fi gazdele proiectului EUROPEAN UNION REPUBLIC AND MONARCHY, derulat cu spirjinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3. democratie participativa.
Organizatorii acestui proiect sunt Federatia FORTES in calitate de beneficiar direct si Primaria Mun. Ramnicu Sarat, din partea Romaniei si pe de alta parte Municipalitatea din Puente Genil, Spania, alaturi de una din organizatiile locale de tineret.
Aferent proiectului mai sus mentionat, dupa o lunga perioada de transmitere a formularelor de aplicare, astazi, 13 mai 2013, Comisia de evaluare a aplicatiilor depuse, a finalizat procesul de selectie atat pentru alcatuirea grupului de 12 participanti cat si a celor 5 persoane ce vor alcatui staff-ul cu care grupul din Romania va merge in intampinarea procesului de implementare. In acest sens, in urma selectiei, rezultatele sunt urmatoarele:
- Chiriac Corina
- Milea Ruxandra
- Constintinescu Maria Alexandra
- Neculaiasa Anca Francesca
- Simon Stefania
- Herghelegiu Cristiana
- Toma Valentin Stefan
- Ionita Claudiu
- Stan Daniel
- Asanache Alexandru
- Marin Alexandru
- Toma Raluca
Staff:
- Ceparu Florin – Echipa de organizare
- Volodea Mateevici – Echipa de organizare
- Andreiu Silviu – Echipa de organizare
- Neculaiasa Vasilică – Facilitator
- Olteanu Liviu – Formator
Proiectul va demara in data de 22 Mai in localitatea Puente Genil, locul de derulare al activitatilor fiind chiar sediul Primariei locale. In data de 28 mai grupul comun de 24 de tineri va ajunge in Ramnicu Sarat urmand sa deruleze si ultima parte a agendei de activitati stabilita.
Tematica proiectului este reprezentata, asa cu si titulul sugereaza, de abordarea celor doua sisteme: Monarhie si Republica, aplicabile celor doua state, Spania si Romania, pe care tinerii implicati in proiect le vor dezbate, analiza, identificand prin implicarea experientiala principalele trasaturi, probleme, oportunitati, elemente definitorii de importanta in crearea unei viziuni de ansamblu.
In acest scop, vor fi derulate activitati de educatie non – formala precum: workshopuri, mese rotunde, cafenele publice, brainstorming-uri, jocuri de rol, seri traditionale si tematice, seminarii de prezentare, teambuilding-uri, activitati de evluare fiind totodata utilizate metode precum: open space ori photovoice.
Eventualele contestatii vor fi depuse online pe adresa office@atcesr.ro pana pe data de 15 mai 2013, ora 12.00 urmand ca solutionarea acestora sa se realizeze de catre echipa de proiect in aceeasi zi, pana in ora 16.00
Va multumim pentru aplicatii si va uram mult succes in activitati!
Florin Ceparu