Comunicat de presă de lansare a proiectului TEC

Standard

Tastes Like European Culture (TEC)

            Federaţia Organizaţiilor Râmnicene de Tineret, Educaţie şi Sport (F.O.R.T.E.S.) va desfăşura în perioada 26 iulie – 4 august 2013, la Râmnicu Sărat, activităţile aferente proiectului Tastes Like European Culture (TEC), la care vor participa 30 de tineri, însoţiţi de şase lideri de grup, din România, Turcia, Spania, Croaţia, Bulgaria şi Letonia. Proiectul este susţinut financiar de către Comisia Europeana prin programul Tineret în Acţiune (TiA), acţiunea 1.1, Schimburi de tineri, cu suma de 22,130.18 euro.

Pornind de la cauze ca :  globalizarea a ceea ce mâncam, slaba promovare prin intermediul formal a tradiţiilor gastronomice, necunoaşterea de catre tineri a oportunităţilor de aneprenoriat în domeniul dezvoltării unor afaceri bazate pe tradiţiile culinare, proiectul nostru îsi propune următoarele obiective:

O1. Cresterea nivelului de informare a celor 36 de participanti din Romania, Bulgaria, Spania, Letonia, Turcia si Croatia asupra specificului cultural culinar al promotorilor, pe perioada celor 10 zile de activitati de la Ramnicu Sarat.

O2. Constientizarea diversitatii culturale de catre cei 36 de participanti din Romania, Bulgaria, Spania, Letonia, Turcia si Croatia, prin prisma mediului in care aceasta s-a dezvoltat in timp si spatiu, utilizandu-se metode si instrumente de educatie non-formala,  pe perioada implementarii activitatilor schimbului multicultural de la Ramnicu Sarat.

O3. Dezvoltarea dialogului intercultural intre cei 36 de participanti din Romania, Bulgaria, Spania, Letonia, Turcia si Croatia prin participarea activa la implementarea celor 10 zile de activitati de la Ramnicu Sarat.

O4. Dezvoltarea spiritului antreprenorial in domeniul gastronomic a celor 36 de participanti din Romania, Bulgaria, Spania, Letonia, Turcia si Croatia,  pe perioada implementarii schimbului multicultural de tineri de la Ramnicu Sarat.

O5. Stimularea mobilitatii in plan european cu ajutorul celor 36 de participanti din Romania, Bulgaria, Spania, Letonia, Turcia si Croatia, pentru asimilarea fortei de munca tanara si reducerea ratei somajului, prin participarea activa la implementarea activitatilor schimbului multicultural de tineri de la Ramnicu Sarat.

            De menţionat este faptul că acest proiect are ca prioritate implicarea tinerilor cu posibilităţi reduse.

            Activităţile folosite pentru atingerea obiectivelor, vor fi de tipul celor folosite în educaţia non-formală, axate pe implicarea tuturor participanţilor: debate, cafenea publică, workshop, prezentări interactive, Open Space Tehnology.

Parteneri: Federaţia Organizaţiilor Râmnicene de Tineret, Educaţie şi Sport (România), European Youth Society Association (Turcia), European Crossroads (Spania), Raplection (Croaţia), Girls Leading Our World Association (Bulgaria), Dobele Youth council (Letonia).

Pentru mai multe informații ne puteți scrie un e-mail la office@atcesr.ro sau prin persoanele de contact:

Mateevici Volodea – președinte, tel. 0763246068

Neculae Marius – vicepresedinte (manager de proiect), tel. 0761539848

Strîmbei Daniela – director executiv (responsabil comunicare), tel. 0765353614

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune. Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

 

Volodea Mateevici

președinte F.O.R.T.E.S.

sigle fortes si tia

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.