Comunicat de presa Vice versa

Standard

Vice versa – youth mobility in the EU

Asociația de Tineret Cultură și Educație ”Speranța Râmniceană”, ATCE – SR,  va desfăşura în perioada 25 iunie – 7 iulie 2013, (25 iunie – 1 iulie 2013 in Istanbul – Turcia si 2 – 7 iulie 2013 la Râmnicu Sărat – România), activităţile aferente proiectului Vice versa – youth mobility in the EU, la care vor participa 20 de tineri, însoţiţi de patru lideri de grup, din România și Turcia. Proiectul este susţinut financiar de către Comisia Europeana prin programul Tineret în Acţiune (TiA), acţiunea 1.1, Schimburi de tineri, cu suma de 13,248.66 euro.

SCOP: Ne propunem să promovăm participarea activă a tinerilor în contextul noilor facilități de mobilitate și antreprenoriat, pentru dezvoltarea unei societăți europene incluzive.

O1.  Creșterea nivelului de informare a 24 de participanți din România și Turcia, ce provin din medii diferite, privind oportunitățile de participare activă la dezvoltarea societății europene pe perioada derularii activităților schimbului bilateral itinerant de tineri din Istanbul si Râmnicu Sărat.

O2. Creșterea gradului de constientizare a celor 24 de participanți din România și Turcia, ce provin din medii diferite, privind oportunitățile de antreprenoriat în spațiul Uniunii Europene, pe perioada implementării activităților schimbului bilateral itinerant de tineri din Istanbul și Râmnicu Sărat.

O3.  Dezvolatarea spiritului de inițiativă și antreprenoriat a celor 24 de participanți din România și Turcia, ce provin din medii diferite, prin metode și intrumente de educație non-formală, pe perioada implementării activităților schimbului bilateral itinerant de tineri de la Istanbul și Râmnicu Sărat.

O4. Ințelegerea diversității culturale de către un grup de 24 de tineri din România și Turcia, prin metode și instrumente nonformale de stimulare a dialogului intercultural, pe perioada implementării activităților schimbului bilateral itinerant de tineri de la Istanbul si Râmnicu Sărat.

Activităţile folosite pentru atingerea obiectivelor, vor fi de tipul celor folosite în educaţia non-formală, axate pe implicarea tuturor participanţilor: cafenea publică, workshop, prezentări interactive, debrifing, vizite culturale, caravana mobilității, etc.

Parteneri:

ROMÂNIA – Asociația de Tineret Cultură și Educație ”Speranța Râmniceană”

TURCIA – World Youth Union and Cooperation Association

Pentru mai multe informații ne puteți scrie un e-mail la office@atcesr.ro sau prin persoanele de contact:

Mateevici Volodea – președinte, tel. 0763246068

Strîmbei Daniela – vicepreședinte (manager de proiect), tel. 0765353614

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune. Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

Volodea Mateevici

președinte ATCE Speranța Râmniceană