Vizibilitate Vice Versa – youth mobility in the EU

Standard

DSC_0105Proiectul „Vice Versa-Youth mobility în the EU” este un proiect desfăşurat sub auspiciile Programului european Tineret în Acţiune şi a pornit de la diferenţa dintre mediile de provenienţă ale tinerilor, atât în cadrul Uniunii Europene în general, cât şi în România în particular.
Ca orice proiect TiA şi „Vice –Versa” a beneficiat de o vizibilitate complexă realizată prin metode diverse. În data de 5 mai 2013 a avut loc conferinţa de presă de lansare a proiectului şi comunicatul de presă lansat atât în presa scrisă cât şi în mediul online, pe grupul YIA_RO şi în Revista „Micul Jurnalist, apoi au urmat campanii de informare, distribuirea de pliante, flyere, stickere şi cărţi poştale, afişarea de postare cu scopul de a face cunoscut proiectul, programul şi finanţarea primită din partea Comisiei Europene, materiale ce poartă obligatoriu logourile programului şi mesajul „materialul reflectă punctul de vedere al autorului, Comisia Europeană nu este responsabilă de eventualele erori”. Au avut loc emisiuni televizate, emisiuni radio şi au fost publicate diverse articole de presă.
De asemenea, s-au derulat activităţi multiple în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (la finele lunii mai) când a fost realizată o bibliotecă vie în sala de ședințe a Primăriei din Râmnicu Sărat şi la sediul promotorului turc, activitate denumită sugestiv „Jurnal de călătorie”.
Cuantificând, pentru realizarea vizibilităţii au fost necesare 30 de afişe, un banner, un roll-up, 100 de pliante, 100 flyere, 500 cărţi poştale, dar şi 22 tricouri şi 100 de insigne, toate purtând logourile programului TiA şi faptul că proiectul este finanţat de Comisia Europeană.

Iordache Bianca

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.