Proiecte noi in Turcia si Italia

Standard

ATCE-Speranta Ramniceana – www.atcesr.wordpress.comSigle speranta si tia

 

 

 

 

va invita sa aplicati la proiectele in care suntem parteneri, care vor avea loc in :

 

Mersin (Turcia): 1-7 noiembrie 2013, curs de formare si scriere de proiecte (2 participanti)

 Gaziantep ( Turcia): 15-22 septembrie 2013, curs de formare (3 participanti)

Pagliara (Sicilia, Italia): 21-26 octombrie 2013, vizita de studiu (4 participanti; proiect in parteneriat cu Primaria Municipiului Ramnicu Sarat)

 

Acest apel este deschis catre toti tinerii cetateni romani (cu prioritate acordata grupului tinta din Ramnicu Sarat si din comunele limitrofe), cu varsta peste 18 ani,  interesati de tema proiectului, care pot participa la toate activitatile si care au un nivel suficient de comunicare in limba engleza.

 

Pentru a aplica va rugam  sa completati formularul de aici  in limba engleza si sa il trimiteti la adresa  office@atcesr.ro cat de curand posibil, punand in titlul documentului numele vostru si titlul proiectului . Va rugam sa fiti deschisi si pentru o potentiala discutie telefonica/skype cu un membru al echipei ATCE-SR ca forma de selectie ulterioara formularului.

Costuri: cazare si masa sunt acoperite de organizatori. Participantii au responsabilitatea de a plati costul de transport din care se deconteaza (pana la anumite limite date de organizatori) 70%  din costuri dupa trimiterea prin posta a documentelor doveditoare (bilete in original, boarding passes, factura, dovada platii, copie scanata dupa viza din pasaport-cand e cazul, bilete electronice).

Daca aveti intrebari, va rugam sa ne scrieti la office@atcesr.ro.

 

Proiectele prezentate in detaliu mai jos:

 

Mersin (Turcia): 1-7 noiembrie 2013, curs de formare si scriere de proiecte (2 participanti)

Titlu: Effective Communication for Better Projects

Scopul proiectului: intalnire a 10 organizatii diferite care lucreaza cu tinerii pentru a descoperi si creea noi modalitati de comunicare si colaborare eficienta in lucrul intercultural si international. Participantii vor veni din domenii precum: voluntariat, munca sociala, sport, educatie formala/ non-formala si altele care se regasesc in dezvoltarea tinerilor si a proiectelor internationale, prin urmare exista o plaja extinsa de interese si preocupari si oameni de la care sa invatam.

Organizatori/gazde in Turcia: ARBALET http://www.arbalet.com.tr/

Tari implicate in proiect: Turcia, Ucraina, Romania, Macedonia, Croatia, Ungaria, Grecia, Spania, Georgia, Bulgaria

Participanti: 2 tineri cu varste intre 18-30 ani (este nevoie de pasaport)

Transport: locul de origine-aeroportul Adana, Mersin Forum

Limita de buget pentru transport: 350 euro/persoana din care se deconteaza 70% (acopera transportul cu mijloace publice la clasa economica: tren, autobuz, avion; nu se deconteaza costurile de taxi). Decontul se face prin transfer bancar dupa livrarea documentelor necesare dus-intors.

Asteptam formularele de candidatura pana la data 1 septembrie 2013.

 

Gaziantep ( Turcia): 15-22 septembrie 2013, curs de formare (3 participanti)

Titlu: Who am I

Scopul proiectului: intalnire a tinerilor si lucratorilor cu tinerii pentru a dezbate problematica securitatii umane pornind de la situatiile de discriminare, etnocentrism, emigrare, refugiati si cautare de azil politic.  Pregatirea si experienta participantilor va fi diferita, ceea ce ofera un context de invatare bogat.

 

Tari implicate in proiect: Turcia, Romania, Macedonia, Georgia, Azerbaidjan, Bosnia si Herzegovina, Polonia

Participanti: 3 tineri cu varste intre 18-30 ani (este nevoie de pasaport)

Transport: locul de origine-aeroportul Gaziantep

Limita de buget pentru transport: 186.5 euro/persoana din care se deconteaza 70% (acopera transportul cu mijloace publice la clasa economica: tren, autobuz, avion; nu se deconteaza costurile de taxi). Decontul se face prin transfer bancar dupa livrarea documentelor necesare dus-intors.

Asteptam formularele de candidatura urgent.

 

 Pagliara (Sicilia, Italia): 21-26 octombrie 2013, visita de studiu (4 participanti; proiect in parteneriat cu Primaria Ramnicu Sarat)

Titlu: SIV Project “Stud’ Info Visit”

Scopul proiectului: intalnire a lucratorilor cu tinerii si a autoritatilor locale pentru a discuta si creea posibilitati de colaborare intre cele doua arii pe programe de mobilitate europeana si drepturilor cetatenilor europeni. Vor fi activitati precum: dezbatere, schimb de bune practici, conferinta, vizite la puncte de lucru locale

Organizatori/gazde in Sicilia: Primaria Pagliara

Tari implicate in proiect: Italia, Romania, Ungaria, Portugalia, Letonia, Spania, Germania, Slovenia

Transport: locul de origine-aeroportul Catania

Limita de buget pentru transport: a se adauga curand– din care se deconteaza 70% (acopera transportul cu mijloace publice la clasa economica: tren, autobuz, avion; nu se deconteaza costurile de taxi). Decontul se face prin transfer bancar dupa livrarea documentelor necesare dus-intors

Asteptam formularele de candidatura pana la data 1 septembrie 2013.

 

Echipa ATCE-SR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.