COMUNICAT DE PRESĂ DE FINALIZARE “Vice versa – youth mobility în the EU”

Standard

               Asociația de Tineret Cultură și Educație” Speranța Râmniceană”, ATCE – SR, în parteneriat cu World Youth Union and Cooperation Association, a desfăşurat în perioada 25 iunie – 7 iulie 2013, (25 iunie – 1 iulie 2013 în Istanbul – Turcia şi 2 – 7 iulie 2013 la Râmnicu Sărat – România), activităţile aferente proiectului Vice versa – youth mobility în the EU, la care au participat 20 de tineri, însoţiţi de patru lideri de grup, din România și Turcia. Proiectul a fost susţinut financiar de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune (TiA), acţiunea 1.1, Schimburi de tineri, cu suma de 13,248.66 euro și s-a desfășurat în perioada 10/05/2013 – 10/02/2014.

SCOPUL PROPUS A FOST:

Promovarea participării active a tinerilor în contextul noilor facilități de mobilitate și antreprenoriat, pentru dezvoltarea unei societăți europene inclusive.

OBIECTIVELE ATINSE ÎN URMA IMPLEMENTĂRII AU FOST:

O1. Creșterea nivelului de informare a 24 de participanți din România și Turcia, ce provin din medii diferite, privind oportunitățile de participare activă la dezvoltarea societății europene pe perioada derulării activităților schimbului bilateral itinerant de tineri din Istanbul şi Râmnicu Sărat.

O2. Creșterea gradului de conştientizare a celor 24 de participanți din România și Turcia, ce provin din medii diferite, privind oportunitățile de antreprenoriat în spațiul Uniunii Europene, pe perioada implementării activităților schimbului bilateral itinerant de tineri din Istanbul și Râmnicu Sărat.

O3. Dezvoltarea spiritului de inițiativă și antreprenoriat a celor 24 de participanți din România și Turcia, ce provin din medii diferite, prin metode și instrumente de educație non-formală, pe perioada implementării activităților schimbului bilateral itinerant de tineri de la Istanbul și Râmnicu Sărat.

O4. Înţelegerea diversității culturale de către un grup de 24 de tineri din România și Turcia, prin metode și instrumente non formale de stimulare a dialogului intercultural, pe perioada implementării activităților schimbului bilateral itinerant de tineri de la Istanbul şi Râmnicu Sărat.

Activităţile folosite pentru atingerea obiectivelor, realizate cu metode și instrumente de educaţie non-formală, axate pe implicarea tuturor participanţilor, au fost: cafenea publică, workshop, prezentări interactive, debrifing, vizite culturale, caravane ale mobilității, întâlniri tematice, marșuri ale tinerilor antreprenori etc.

Parteneri:

ROMÂNIA – Asociația de Tineret Cultură și Educație” Speranța Râmniceană”

TURCIA – World Youth Union and Cooperation Association

 

Pentru mai multe informații ne puteți scrie un e-mail la office@atcesr.ro sau prin persoanele de contact:

Mateevici Volodea – președinte, tel. 0763246068

Strâmbei Daniela – vicepreședinte (manager de proiect), tel. 0765353614

 Untitled

Acest proiect a fost finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune. Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

 

Volodea Mateevici

Președinte ATCE Speranța Râmniceană

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.