Grow up responsible

Standard

GrowUpDrumul pe care dorim să îl urmăm de multe ori se poate dovedi anevoios şi greu de parcurs. Dificultăţile întâlnite pot culmina cu o abandonare a jocului chiar înaintea începerii lui. Acest aspect este conştientizat de către de cei mai mulţi dintre noi, cu diferenţa că, unii decid să îşi asume responsabilitatea unui posibil succes sau eşec, prin calitatea deciziilor luate şi a actelor săvârşite. De altfel, aici se afla şi cheia unei ascensiuni personale sau socio-profesională.

Este realmente necesar să luăm în calcul că progresul se asigura treptat, prin doze mici de administrare, însă pe termen nedeterminat. Procesul nostru de învăţare şi asimilare trebuie să se găsească într-o continuă reactualizare şi într-o perfectă armonie cu aşteptările pe care le avem de la noi. Dorinţele şi idealurile proiectate într-un anumit domeniu, de asemenea se impun a fi prioritizate pentru a se şti gradul de investiţie pe care este necesar să îl alocăm. Printre altele, că tot am menţionat anterior de o « armonie perfectă » se spune că perfecţiunea nu există şi că este utopie curată. Perfecţiunea, după Antonie de Saint-Exupery, este atinsă nu atunci când nu mai este nimic de adăugat, ci atunci când nu mai este nimic de înlăturat. Adevărul este undeva la mijloc, părerile fiind împărţite şi subiective. Personal, pot afirma că perfecţiunea trebuie privită ca pe un avantaj, cei care se regăsesc în sensurile acestui termen având privilegiul de a ridica săvârşirea actelor la un nivel mult mai înalt.

Evoluţia pe care o vizam, înainte de toate, trebuie să se lase cu o autocunoaştere temeinică, deşi implicarea noastră  în acţiuni din growupcele mai diverse ne aduc la cunoştinţă noi lucruri pe care nici nu le bănuiam în ceea ce ne priveşte. Dacă noi nu acţionăm astfel, atunci putem pretinde a avea « pretenţii » de la cei din jurul nostru?

Pentru a ne putea dezvolta, mai este necesar să învăţăm să ne adaptăm. Vedem astăzi, mare majoritate a aspectelor cotidiene se derulează cu o rapiditate care încă continuă să ne surprindă. Sfera de cuprindere a acestei adaptabilităţi este însă mult mai vastă. Trebuie să învăţăm să ne adaptăm până în cele mai mici detalii, inclusiv în ceea ce priveşte conduita noastră. Atenţia acordată tuturor acestor factori este primordială.

So, are you ready to grow up responsible, dear reader?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.