Comunicat de presă de finalizare a proiectului TEC

Standard

1013475_681923235159452_978919918_nFederaţia Organizaţiilor Râmnicene de Tineret, Educaţie şi Sport (F.O.R.T.E.S.)a finalizat astăzi 15 aprilie 2014 proiectul Tastes Like European Culture (TEC), proiect ce a avut ca perioadă de implementare 15 mai 2013 – 15 aprilie 2014.

Activităţile aferente proiectului Tastes Like European Culture (TEC) au fost implementateîn perioada 26 iulie – 4 august 2013, la Râmnicu Sărat și au participat 30 de tineri, însoţiţi de şase lideri de grup, din România, Turcia, Spania, Croaţia, Bulgaria şi Letonia. Proiectul a fost susţinut financiar de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune (TiA), acţiunea 1.1, Schimburi de tineri, cu suma de 22,130.18 euro.

Pornind de la cauze ca: globalizarea a ceea ce mâncam, slaba promovare prin intermediul formal a tradiţiilor gastronomice, necunoaşterea de către tineri a oportunităţilor de antreprenoriat în domeniul dezvoltării unor afaceri bazate pe tradiţiile culinare, proiectul nostru și-a propus și atins prin activități de educație nonformală, următoarele obiective:

O1. Creşterea nivelului de informare asupra specificului cultural culinar al promotorilor, pe perioada celor 10 zile de activităţi de la Râmnicu Sărat.

O2. Conştientizarea diversităţii culturale de către cei 36 de participanţi din România, Bulgaria, Spania, Letonia, Turcia şi Croaţia, prin prisma mediului în care aceasta s-a dezvoltat în timp şi spaţiu, utilizându-se metode şi instrumente de educaţie non-formală.

O3. Dezvoltarea dialogului intercultural între cei 36 de participanţi din România, Bulgaria, Spania, Letonia, Turcia şi Croaţia prin participarea activă la implementarea celor 10 zile de activităţi de la Râmnicu Sărat.

O4. Dezvoltarea spiritului antreprenorial în domeniul gastronomic a celor 36 de participanţi pe perioada implementării schimbului multicultural de tineri de la Râmnicu Sărat.

O5. Stimularea mobilităţii în plan european cu ajutorul celor 36 de participanţi din România, Bulgaria, Spania, Letonia, Turcia şi Croaţia, pentru asimilarea forţei de muncă tânără şi reducerea ratei şomajului, prin participarea activă la implementarea activităţilor schimbului multicultural de tineri de la Râmnicu Sărat.

De menţionat este faptul că în cadrul proiectului au fost implicați tineri cu posibilităţi reduse.

Activităţile folosite pentru atingerea obiectivelor, au fost de tipul celor utilizate în educaţia non-formală, axate pe implicarea tuturor participanţilor: debate, cafenea publică, workshop, prezentări interactive, Open Space Tehnology.

Parteneri proiectului au fost:

Federaţia Organizaţiilor Râmnicene de Tineret, Educaţie şi Sport (România),

– European Youth Society Association (Turcia),

– European Crossroads (Spania), Raplection (Croaţia),

– Girls Leading Our World Association (Bulgaria),

– Dobele Youth council (Letonia).

Pentru mai multe informații asupra rezultatelor și impactului comunitar, atinse în cadrul proiectului, ne puteți scrie un e-mail la office@atcesr.ro sau prin persoanele de contact:

Mateevici Volodea – președinte,

Neculae Marius – vicepreşedinte (manager de proiect),

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune. Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.