VPA si tot ce trebuie sa stii despre Theatre.Camp 2015!

Standard

 Proiectul Theatre.Camp 2015: mai mult decat un schimb de tineri.

In perioda 25-28 septembrie 2014 am avut ocazia de a participa alaturi de Volodea Mateevici- presedinte ATCE-SR la Vizita de Planificare in Avans organizata de partenereul nostru din Austria – BiondekBühne pentru a “pune la cale” proiectul Theatre.Camp ce va avea loc in vara urmatoare.

Fiind un VPA de 4 zile, prima a fost destinata jocurilor de cunoastere, socializarii si vizitelor culturale in Viena. In prima parte a celei de-a doua zi am vizitat cele 2 orase invecinate cu Viena: Mödling si Baden, locatii ce vor servi drept “scena” pieselor de teatru realizate de catre tineri in timpul proiectului. Am pornit apoi spre locatia unde va avea loc schimbul de tineri in vara: o minunata tabara de cercetasi, aflata in mijlocul naturii, denumita Bundeszentrum Wassergspreng.

Aici am avut parte de un tur al taberei si de o prezentare a regulilor de catre managerul taberei-la randul sau cercetas. Am continuat cu o masa rotunda, unde fiecare organizatie si-a prezentat activitatea, ajutat de fotografii, filmulete si pliante.

Pentru a cunoaste si mai bine zona, si pentru a initia un team-building intre parteneri, organizatorii ne-au dat 8 tematici de realizat prin fotografii ( spre exemplu: Imperiul Roman, Basme, stilul Dalli, etc) cu un numar diferit de oameni (de la 1 pana la 9). Pe langa stimularea creativitatii a fost un joc grozav din care am invatat multe si cu siguranta il vom aplica la randul nostru in proiecte.

Seara ne-am reintors in sala de conferinte pentru a gasi mai intai individual, apoi impreuna in echipe mixte-internationale, obiectivele proiectului Theater.Camp. Acest lucru ne-a ajutat sa vedem cum desi provenim din medii, tari diferite si experienta noastra in teatru difera foarte mult, avem aceleasi asteptari si obiective pentru acest proiect. Am trecut desigur si la analizarea riscurilor, si am stabilit inca din acel moment cateva reguli ce vor fi respectate de toti participantii, in schimbul de tineri.

Ultima zi de activitati a debutat cu energizere si jocuri, propuse si puse in practica de fiecare tara in parte. Dupa aceasta etapa s-au abordat toate celelalte subiecte destinate a fi discutate la VPA:  cazare si masa, transport, program de activitati, organizarea workshopurilor de catre fiecare tara partenera, sarcini si responsabilitati. In ultima sesiune de discutii organizatorii ne-au prezentat un instrument on-line foarte util de management de proiect, prin care toti partenerii pot comunica simultan, pot adauga sugestii, face modificari la program, incarca documente, si asa mai departe.

Pe 28 septembrie am plecat din tabara, pentru a mai petrece cateva ore in frumoasa Viena, ca mai apoi sa ne intoarcem acasa cu foarte multa energie pozitiva si nerabdare pentru implementarea Theatre.Camp in 2015.

Daca sunteti interesati de teatru si doriti sa aplicati pentru  a face parte din echipa de 8 tineri din Romania ce vor reprezenta ATCE „Speranta Ramniceana” in Austria, puteti aplica prin completarea si trimiterea formularului de participare la adresele indicate, dar nu mai inainte de a citi cu atentie informatiile esentiale prezentate mai jos:

Despre Theatre.Camp 2015:

 • Perioada de desfasurare: 27 iulie- 9 august 2015
 • Locatie: Tabara de cercetasi Bundeszentrum Wassergspreng, Austria
 • Parteneri: Austria, Cehia, Estonia, Irlanda, Grecia, Polonia si Romania
 • Transport: Biletele de avion Bucuresti-Viena si retur se vor achizitiona din timp, pentru tot grupul, de catre liderul de grup. Organizatorii vor deconta 70% din costul de transport pentru fiecare participant, dupa proiect, in baza documentelor justificative.
 • Activitati: Vor fi 7 workshopuri de teatru simultan (forme de teatru foarte diverse: teatru mut, teatru de improvizatie, co-acting, animatie, storytelling, sincronizare si ritm, etc) si fiecare participant poate alege in ce arie se potriveste mai mult. In afara de aceste workshopuri fiecare tara va organiza simultan, in prima parte a fiecarei zile, timp de o saptamana, activitati specifice metodei abordate la workshopuri, participantii putand sa ia parte in fiecare zi la alt tip de activitate in partea de inceput a zilei. Dupa o saptamana, se va organiza un spectacol in cadrul taberei, unde fiecare echipa din cadrul fiecarui workshop va prezenta cele realizate in acest timp. Urmeaza ca toate momentele sa fie puse cap la cap, si sa se organizeze un show final, ce va fi prezentat atat in piata centrala din Viena cat si in alte 2 orase: Mödling si Baden.
 • Tabara de cercetasi Bundeszentrum Wassergspreng se afla intr-o zona izolata de orase/ magazine/terase, in natura, intr-o Rezervatie Naturala. Simtul ecologic, respectul pentru natura sunt esentiale pentru a putea face parte din proiect.
 • Cazarea se va face in camere de 6 paturi, tinand cont de gen, si posibil si intercultural.
 • In camere exista si 2 chiuvete, insa baia si dusul sunt pe hol, separat pentru fete si baieti.
 • Tabara nu asigura lenjerie de pat, prosoape sau produse de igiena. Fiecare participant trebuie sa-si aduca toate cele necesare de acasa.
 • Vor fi 3 mese pe zi, de tip bufet suedez- fiecare se serveste singur.
 • Va fi in incinta taberei un magazin de unde se pot procura dulciuri, suc, gustari etc
 • Una din regulile taberei este ca nu avem voie inauntru cu incaltamintea de strada, deci fiecare participant trebuie sa-si aduca papuci de casa.
 • Una dintre regulile mutual consimtite de toti partenerii este: consumul de alcool si fumatul este interzis celor sub 18 ani pe intreaga perioada proiectului. Orice abatere va fi evaluata de organizatori, iar cel in cauza va fi trimis acasa pe loc, fara posibilitatea de a-si primi banii inapoi.
 • Exista acces la Wi-Fi si fiecare participant va primi o parola pentru acces.
 • Timp liber: va exista o zi de vizita in Viena dar si alte activitati recreative in natura.
 • Participantii pasionati de muzica sunt incurajati sa-si aduca chitara sau alte instrumente, deoarece in tabara exista o zona unde se poate organiza foc de tabara si seri de socializare.

Giorgiana Grozea

DSC_0070 DSC_0142 DSC_0149 DSC_0156 DSC_0160 DSC_0161 DSC_0163 DSC_0237

Advertisement

One response »

 1. Pingback: Theatre Camp 2015 – Vienna – Austria | ATCE Speranţa Râmniceană

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.