Saptamana aceasta voluntarii ramniceni vor sarbatori prin teatru!

Standard

AfisCentrul Cultural “Florica Cristoforeanu” va fi in perioada 15 – 17 octombrie 2014, gazda unor ample manifestari teatrale. Este vorba de organizarea si desfasurarea sub sigla ATCE Speranta Ramniceana a editiei cu numarul VII a Festivalului Dramaturgiei Buzoiene, festival de teatru dedicat elevilor din liceele judetului Buzau, finantat de catre Consiliul Judetean Buzau in baza Legii 350/2005 si de Centrul Cultural Florica Cristoforeanu. Partenerii de anul acesta sunt: Primaria Municipiului Ramnicu Sarat, Federatia FORTES, Muzeul Municipal Rm. Sarat, TVSAT 2002, Dugheana de Printuri si Oriflame.

Programul festivalului este urmatorul:

In debut, miercuri 15 octombrie 2014, orele 18.00 – 20.00, pe scena Centrului Cultural Florica Cristoforeanu, va avea loc piesa de teatru INSTITUTORUL, sub regia lui Cristian Dumitrescu, piesa de teatru ce apartine Companiei teatrale SIGMA ART.

Distributia piesei este urmatoarea:

Romulus Severin este Prof;

Vasilica Popescu este Mama;

Andreea Bolovan este Marie;

Ana-Maria Badica este Beatrice.

Gardienii: Emilia Antonescu si Mihai Dumitrescu.

Urmatoarele doua zile, respectiv 16 si 17 octombrie, elevii priceputi in arta teatrala, de la liceele din judet, se vor intrece in cadrul concursurilor de teatru sectiunile trupe, monolog si teatru forum, in fiecare zi intre orele 14.00 – 17.00, fiind jurizati de specialisti in domeniu. Festivitatea de premiere va avea loc in data de 17 octombrie ora 17.00, premiile din acest an constand in PLACHETE – locul I, DVD-playere, DVD-uri cu piese de teatru, tricouri si diplome.

Ca in fiecare an, surpriza va consta in premiul cel mare, o excursie la Brasov, in care vor merge actorii clasati pe primul loc, dar si voluntarii ce au ajutat in organizarea si implementarea festivalului.

Prezentatoarea editiei din acest an este Rafaela Violeta Romanet, o tanara pasionata de arta si cultura, tot mai prezenta in peisajul cultural ramnicean.

Echipa ATCE Speranta Ramniceana ureaza mult succes concurentilor!

Volodea Mateevici

Presedinte ATCE Speranta Ramniceana

Acest proiect este finantat de Consiliul Judetean Buzau in baza Legii 350/2005.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.