Impresii Festivalul Dramaturgiei Buzoiene editia a VII-a 2014

Standard

,,Toamna se numara talentele la Festivalul Dramaturgiei Buzoiene
Locul I – sectiunea trupe:Trupa Mofturi,Piesa Ultimul Godot
Locul I – sectiunea monolog:Narcisa Vasilache, CTI “Mofturi”
Locul I – sectiunea teatru forum,Trupa Implicatii
Cel mai bun actor: Mihai Paun – CTI Mofturi
Cea mai buna actrita: Ruxandra Popa – Centrul Cultural Florica Cristoforeanu
Cea mai buna regie: Stoica Valentina – CTI Mofturi

Am incredere in talentul lor,stiu ca premiile castigate pe merit sunt pentru ei o excelenta motivatie de a persevera in pasiunea lor pentru frumos,de a demonstra publicului ca promisiunile care sunt ei azi vor deveni marile spectacolele de maine si isi vor implini astfel viata prin teatru.
Fiecare moment al Festivalului Dramaturgiei Buzoiene (monolog,teatru,teatru forum)explica nevoia lor de teatru si face apel la simtul nostru de solidaritate.Teatrul,mai mult decat oricare alta depinde si se naste din nevoia unei colectivitati.
Mijloacele de expresie teatrale, puterea cuvantului,expresivitatea prezentei scenice,placerea jocului,tot ceea ce am vazut,am simtit si am trait impreuna in cele trei zile de Festival ma determina sa cred in succesul acestor tineri minunati, viitori actori. Cred ca educatia lor corespunde nevoilor scenei noastre de azi, nevoilor unei spiritualitati superioare.Ca merita sa fie in continuare sustinuti si incurajati pe drumul lor spre devenire.
Multumesc ATCE-Speranta Ramniceana pentru sansa pe care le-o ofera an de an tuturor iubitorilor si creatorilor de frumos,pentru spectacolele care imi bucura sufletul si pentru prietenia care ma onoreaza.
La multi ani Festivalului Dramaturgiei Buzoiene care ne invita sa crestem impreuna inca multi,multi ani!”

Edith Negulici, dramaturg,secretar literar Teatrul Evreiesc de Stat – membru al juriulu

_________________________________________________________

17 octombrie 2014, o zi pe care o voi pastra in amintire. Nu pentru faptul ca am reusit sa ating un moment dupa care am tanjit atata timp, ci pentru faptul ca am avut ocazia sa ma pregatesc cu viitoare adevarate valori ale Ramnicului dar si sa fiu jurizat, criticat si indrumat de catre niste oameni ale caror nume rezoneaza in toata tara, iar pentru asta, va multumesc.
Nu putinele ore de exercitiu si-au spus cuvantul, ci dimpotriva, “instinctul si dragostea de scena”.  In momentul in care ti-ai spus replica, cuvintele tale patrund si sunt procesate de catre mintile a zeci, daca nu, sute de oameni, simultan. Nu poti inlocui asa ceva cu nimic in lume. Pentru ca in putinele minute in bataia reflectoarelor te simti cu adevarat cineva.
Paun Mihai – concurent (Cel mai bun actor)
_________________________________________________________

Această experiență a avut asupra mea o influență mai mare decât mi-aș fi închipuit că va avea. Până acum, nu am fost încurajată prea mult în ceea ce privește actoria, iar participarea la acest festival m-a făcut să am mult mai multă încredere în mine.

Probabil e clișeic ce spun acum, dar am vrut să particip numai de dragul de a participa, din iubire pentru teatru, scopul meu nu a fost – neapărat – un premiu. Așadar, bineînțeles că titlul de “cea mai bună actriță” a fost o surpriză destul de plăcută.

În același timp, festivalul a fost și un strigăt de trezire la realitate. Am realizat cât de multe mai am de învățat….

…dar mi-am și reamintit cât de bine este să construiești, sub privirile spectatorilor, un personaj cu totul nou, imprevizibil, fascinant, personajul al cărui creator ești numai tu.

 

Ruxandra Popa – concurenta (Cea mai buna actrita)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.