Vrem să… AJUNGEM MARI …în doar 2 ore!

Standard

Mascota Ajungem MARI            Săptămânal TU poți dărui 2 ore din timpul tău și poți schimba viața unui copil dintr-un centru de plasament! Fie că îl înveți matematică, română, istorie, geografie sau engleză, fie că îl înveți să facă fotografii sau să danseze, fie că îl angrenezi în jocuri sau îî spui vorbe frumoase, TU și numai TU îl motivezi să învețe cu drag ca să Ajungă MARE, nu înapoi în stradă.

Dacă ți-am trezit interesul și vrei să te implici te poți înscrie până pe 2 februarie prin e-mail la office@ajungemmari.ro. O poți face transmițându-ne CV-ul tău și o scurtă Scrisoare de intenție. Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați site-ul nostru prin click pe următorul link: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/.

Pentru a reuși să schimbăm ceva avem nevoie de foarte mulți voluntari implicați, așa că vă rugăm să dați SHARE anunțului nostru!

Mulțumim! Numai bine!

Iarina Ștefănescu

Comunicat de presa, Bucuresti, 8 ianuarie 2015

Cum sa ai un an mai bun? Devino voluntar intr-un centru de plasament!

– cursuri interactive pentru copiii institutionalizati –

 

A simti ca schimbi o viata este o rasplata frumoasa pentru doar doua ore pe saptamana alaturi de copiii din centrele de plasament. Inchisi in centre, copiii au mare nevoie de indrumatori care sa le deschida noi perspective si sa ii atraga spre educatie.

Tinerii peste 15 ani din Bucuresti, Ilfov, Buzau, Bihor, Iasi si Cluj sunt invitati sa aduca bucurie copiilor din centre de plasament prin proiectul „Da-ti pasiunea mai departe!”. Ei vor sustine cursuri interactive, prin joc, in functie de pasiunile lor – de la matematica sau engleza, la fotografie sau dans.

Proiectul de voluntariat „Da-ti pasiunea mai departe!”, nominalizat drept proiectul anului la Gala Nationala a Voluntarilor, se desfasoara in cadrul programului educational Ajungem Mari al Asociatiei Lindenfeld. Momentan sunt implicati in proiect 150 de voluntari care ajuta 300 de copii din sectoarele 1, 2, 3 si 6, dar proiectul se extinde in noi centre de plasament din Bucuresti, Ilfov, Buzau, Bihor, Iasi si Cluj.

Ce inseamna „Da-ti pasiunea mai departe!”? Voluntarii le impartasesc celor mici pasiunile lor – matematica, romana, engleza, cinematografie, dans, muzica, teatru, fotografie, scriere creativa, educatie pentru sanatate etc. Fie ca este vorba de materii scolare sau de cursuri creative, orele se desfasoara prin joc, intr-un mod interactiv si amuzant.

Voluntarii merg saptamanal in centre in echipe de cate 2 pentru a preda timp de doua ore unor grupe formate din 4-12 copii in varsta de 3-16 ani. Copii sunt grupati in functie de varsta, abilitati si nivel de cunostinte. Voluntarii sunt liceeni, studenti sau tineri profesionisti si nu au nevoie de experienta in lucrul cu copiii – ei participa la training-uri inainte de a incepe activitatea in centre.

Rolul voluntarilor este mult mai important decat transmiterea de cunostinte. Tinerii voluntari devin modele pentru copii, iar acestia incearca sa le copieze comportamentul. Invatarea prin joc le dezvaluie copiilor din centre noi perspective si le formeaza abilitati. Copiii prind incredere in fortele lor, invata sa devina o echipa, sa se respecte unii pe altii si sa relationeze mai usor. Incurajarile si atentia daruite de voluntari sunt rasplatite de copii prin multa bucurie, zambete si imbratisari.

Modulul 3 al proiectului de voluntariat se desfasoara pe durata semestrului 2, intre 9 februarie si 19 iunie. Inscrierea se face pana pe 25 ianuarie printr-un e-mail pe adresa office@ajungemmari.ro cu CV si scrisoare de intentie. La finalul modulului voluntarii primesc diplome si adeverinte de voluntariat si pot completa certificate de competente.

Cei care vor sa sprijine proiectul „Da-ti pasiuneamai departe!” dar nu au timp sa se implice in aceasta perioada, pot sustine prin donatii online fara comision in Campionatul de Bine – http://bit.ly/1z4vW62.

___________________________________

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Persoana de contact:

Iarina Stefanescu

Director program Ajungem Mari

0753 19 22 63

iarina@ajungemmari.ro

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/ajungemmari

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.