Apel de selecție participanți – schimb de tineri RISE

Standard

Research and Inclusion for Sustainable Employability ( RISE )

2014-3-RO01-KA105-013303

Youth Exchange 19 – 27 iulie 2015

afis lansare onlineEchipa FORTES lansează apel de selecție participanți, pentru schimbul de tineri de la Râmnicu Sărat din perioada 19 – 27 iulie 2015, aferent proiectului RISE –Research and Inclusion for Sustainable Employability, numar de referinta: 2014-3-RO01-KA105-013303, finantat de Uniunea Europeana, cu suma de 32,091.00 euro, prin programul Erasmus+, actiunea cheie 1 – mobilitati ale tinerilor si lucratorilor de tineret. Activitatea youth exchange este concentrată pe aplicabilitatea metodelor și instrumentelor nonformale dezvoltate în cursul de formare din luna aprilie 2015, tematica fiind a angajării și antreprenoriatului în rândul tinerilor. Proiectul are un parteneriat multicultural cu implicarea a 7 promotori din România, Spania, Portugalia, Bulgaria, Malta, Macedonia și Bosnia&Herzegovina.

Pentru formarea grupului de participanți ce vor reprezenta FORTES în schimbul de tineri se caută 4 tineri cu varste cuprinse în intevalul 16 – 24 ani, în egalitate de gen (2 fete și 2 băieți), ce vor fi însoțiți de un lider de grup. În formarea grupului țintă prioritate au tinerii cu posibilități reduse de ordin geografic, economic sau social (se va selecta câte 1 tânăr cu posibilități reduse de către fiecare promotor). Tinerii trebuie să fie puternic motivați să deprindă abilități de angajabilitate și antreprenoriat, dornici de cunoaștere și auto-dezvoltare, creativi, cu sau fără experiență în voluntariat și proiecte de tineret, să aibe cunoștințe minime de limba engleză, să fie motivați să se implice în toate fazele proiectului precum: vizibilitate, pregătire, implementare (inclusiv să participe activ în procesul de învățare), evaluare, diseminare, multiplicare și follow-up.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi accesând următoarele linkuri: https://www.facebook.com/groups/907697779249461/?fref=ts, https://atcesr.com/rise/, https://www.facebook.com/atcesr.ro

Selectia se va realiza în două etape: depunerea și analiza formularelor de aplicație, urmată de interviu, la Centrul de Tineret FORTES.  Data limită de trimitere a formularului este 10 iunie 2015, ora 00:00. Formularul, completat în limba engleză, va fi salvat după modelul ”Prenume Nume – RISE” si trimis la următoarele adrese de e-mail :

Volodea Mateevici, președinte, volodeamateevici@gmail.com

Angela Feraru, manager de proiect, feraru.angela@gmail.com

Giorgiana Grozea, responsabil de comunicare. giorgiana.grozea@yahoo.com

Este important ca formularul să fie trimis tuturor adreselor indicate, pentru asigurarea unui proces de selecție transparent din punct de vedere decizional.

Descărcați formularul de aplicare de aici !

ErasmusPlusO

 Changing lives. Opening minds.

 Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Uniunii Europene prin Programul Erasmus+. Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

Angela Mădălina Feraru – manager de proiect

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.