IT-ing my Network – alt proiect de succes a fost lansat

Standard

Inaugurarea unui alt proiect Erasmus+, intitulat „IT-ing my Network”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ a avut loc pe data de  3.03.2017 și a fost un real succes, la fel ca și celelalte de până acum.

Organizația F.O.R.T.E.S. are numeroși tineri implicați în acțiunile de voluntariat, care, întotdeauna, sunt dornici să facă ceva nou pentru a-i ajuta pe ceilalți, atât la nivel local, regional, cât și la nivel național.

Proiectul „IT-my Network” are la baza lui o idee a  unui tânăr elev de liceu care, cu multă ambiție și efort, a reușit să inițieze acest proiect. Totul a început de la pasiunea sa pentru informatică, fapt care l-a determinat să ia această decizie care va fi un real succes, cu siguranță!! Acest licean se numește Ilie Ionuț și este elev în clasa a 12-a A la Colegiul Național „Alexandru  Vlahuță”, din Rm. Sărat, județul Buzău.

Cu sprijinul federaţiei de tineret FORTES din municipiul Rm. Sărat, a reușit să inaugureze acest proiect. Președintele asociației, Mateevici Volodea, l-a susținut și îl va susține în continuare, alături de managerul proiectului, Marius Neculae.

Activitățile propriu-zise vor începe pe data de 28.04.2017, atunci când 21 de tineri, având peste 18 ani, din țările partenere cu acest proiect, mai exact, Portugalia, Polonia, Bulgaria, Italia, Macedonia, Turcia și România, vor sosi în localitatea Rm. Sărat  pentru a desfășura activitățile caracteristice proiectului în curs de desfășurare.

Acesta are la bază domeniul IT, un domeniu destul de dificil, dar pe care din ce în ce mai mulți tineri îl îndrăgesc, dorind să se perfecționeze.

În cadrul proiectului, se vor organiza diferite activități tematice cu privire la domeniul IT, motiv pentru care tinerii cursanți vor avea la dispoziție  laboratoarele de informatică de la Colegiul Național ”Alexandru Vlahuță” și de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, două dintre instituțiile de învățământ ale   orașului.

Cei care vor ține cursurile sunt elevi la CNAV, mai exact cei de la clasa a 12-a A, alături de cel care a inițiat proiectul, Ilie Ionuț.

Pe parcursul celor 8 zile în care se vor desfășura activitățile, se vor face diferite cursuri practice cu privire la  Word, Paint, PowerPoint și Excel. Pe scurt, niște lucruri elementare pe care oricine ar trebui să le cunoască. Bineînțeles că se va trece și la lucruri mai complicate și mai complexe, precum la algoritmi, care necesită multă răbdare și multă experiență, două calități pe care facilitatorii noștri le au!! Unul dintre aceștia este și Ceparu Florin care, de asemenea, va fi prezent, încercând să facă tot posibilul pentru a da o mână de ajutor cursanților noștri!!!

Miruna Maria Ţîţan

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.