ESC for YOUTH: 2019-2-RO01-ESC21-064244 Comunicat de presă

Standard

ATCE Speranța Râmniceană derulează în perioada 01 august 2019 – 31 iulie 2021 proiectul Social Economy and Employment Competences for Youth (ESC for youth), finanțat prin Corpul European de Solidaritate.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

1. Dezvoltarea abilităților antreprenoriale, de marketing și management de afaceri de către 8 tineri din Uniunea Europeană în cadrul unui program de stagiu de 6 luni susținut de companii din Râmnicu Sărat.

2. Dezvoltarea competențelor profesionale și personale pentru 8 tineri din Uniunea Europeană în cadrul unui proces intensiv de învățare și formare susținut de companii din Rm. Sarat in activitati de training si job, precum si in activitatile sustinute de ATCE-SR: mentorat, monitorizare, personal suport, evaluare, pe perioada implementarii proiectului.

3. Valorificarea competențelor și experienței profesionale asimilate și dezvoltate de cei 8 tineri din Uniunea Europeană în perioada de stagiu prin angajarea timp de 6 luni în structuri ale economiei de inserție socială din Rm. Sarat, pentru a-și consolida competențele de acces pe piață lucrativă.

4. Crearea unui cadru de solidaritate între tinerii din grupul țintă și tinerii din comunitatea marginalizată din Rm. Sarat prin desfasurarea activitatii profesionale in cadrul structurilor de economie sociala unde vor invata toate specialitatile din acest domeniu.

Așadar, pe perioada 2019 – 2021 vor fi derulate de către tineri din Europa stagii de Traineeship și Job în Municipiul Râmnicu Sărat, în companii de economie socială de la nivel local, precum și în firme cu istoric, misiunea fiind de a genera o abordare multiculturală, de a dezvolta competențele tinerilor și totodată de a crește angajabilitatea tinerilor din Uniunea Europeană, prin implicarea tinerilor care vor alege să participe în stagiile puse la dispoziție de ATCE-SR.

Echipa ATCESR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.