Vești proaspete din Brindisi – EVS Time to play!

Standard

Time to play, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+

09 Septembrie 2015, Brindisi, Italia

 

12004054_454523194735107_104134533399410850_nSalut!

Ce repede trece timpul! Nici nu mi-am dat seama că a deja a trecut o lună de când sunt voluntar în Brindisi. În aceste ultime săptămâni, eu cu voluntara din Turcia, ne-am jucat cu copii din centrul din Brindisi, am descoperit noi locuri și am vizitat orașul Lecce.

În luna august, în centrul din Brindisi, au fost găzduite 4 mame. În fiecare dimineață, în camera de joacă, avem grijă ca cei 5 copii să nu se plictisească. Însă, am constatat că rareori copii se plictisesc, pentru ei orice obiect devine o jucărie. Deși centrul pune la dispoziția copiilor o multitudine de jucării, copii sunt mereu inventivi. Am fost surpinsă să remarc bucuria cu care copii refolosesc foaia pe care pictează sau colorează pentru a o arunca în aer și a o privi cum zboară. În acest centru, noi voluntarele, suntem cele care propunem activități pentru copii iar, de obicei, activitățile pe care le facem cu copii sunt: gimnastica de dimineață, cântecele, jocuri cu mingea, construcții din Lego, plimbări cu mașinuțe și ne implicăm în jocurile pe care copii le inventează pe loc.

12004026_454523224735104_6718286128736670935_nCât despre Brindisi, am descoperit că în fiecare sâmbătă seara, până la sfârșitul lunii septembrie, se organizează Open Days Puglia. Datorită acestui eveniment, intrarea la muzee e gratuită. Până acum, am vizitat muzeul de arheologie, unde am rămas impresionante de colecția statuilor … fără cap. Iar în primul week-end din septembrie, în Brindisi a fost forfotă mare deoarece a fost sărbătoarea patronului orașului, Lorenzo da Brindisi. Pe lângă procesiunea religioasă a statuii și osemintelor sfântului, s-a organizat și un festival medieval iar orașul a fost decorat cu beculețe colorate și tarabe pline cu produse diverse.

Despre Lecce, nu pot decât să spun că este un oraș impresionant. Centrul istoric are atât de multe biserici și clădiri impunătoare încât am rămas cu sentimentul că merită o a doua vizită pentru a sesiza și cele mai mici detalii de arhitectură. Iar avantajul de a fi la doar jumătate de oră cu trenul de Brindisi, mă face să cred că voi reveni curând.

Sending organization: ATCE Speranța Râmniceană

Ilinca Mădălina, voluntar EVS în Brindisi

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.