Dublu eveniment marca “InterViu” la Râmnicu Sărat

Standard

Grupul Informal de tineri “InterViu” a organizat luni, 18 iulie 2011, începând cu orele 09.00 în foaierul Casei de Cultură “Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat vernisarea expoţiţiei “hARTA CREDINŢEI”, expoziţie ce cuprinde lucrări de modelaj lut, mozaic sticlă ornamentală şi sculptură în lemn realizate în cadrul atelierelelor de creaţie “Simboluri ale credinţei” de către un număr de 28 de tineri râmniceni.
Evenimentul a debutat cu premierea participanţilor de către FORTES (Federaţia Organizaţiilor Râmnicene de Tineret, Educaţie şi Sport) şi s-a finalizat cu un microrecital susţinut de către Iulia Barbu – câştigătoare a mai multor concursuri naţionale de interpretare la pian!
Totodată, Grupul Informal “InterViu” a organizat, începând cu orele 9.30, Workshop-ul “Comunicare interconfesională” la care au participat reprezentanţi ai principalelor comunităţi religioase din judeţul nostru, oficialităţi publice locale, reprezentanţi ai mass-media, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiu, dar şi alte personae interesate.
Întâlnirea interactivă a avut loc la Clubul “Femina” din cadrul Casei de Cultură Râmnicu Sărat, a fost moderată de managerul proiectului – doamna prof. Ştefania Selegian, şi l-a avut ca lector pe dl. Radu Fefceac – directorul SC ADRENALITERA 2008 SRL.
Fără să abordeze problematici dogmatice sau legate de tradiţie, menţionăm că această activitate cuprinsă în agenda proiectului “InterViu” – finanţat de Comisia Europeană prin Programul “Tineret în acţiune”, a fost una strict informală, având menirea să crească gradul de cunoaştere şi înţelegere reciprocă, de susţinere a dialogului interreligios, să sprijine prevenirea şi combaterea prejudecăţii de apartenenţă, să dezvolte sentimentul de toleranţă în rândul participanţilor.
Activitatea – inedită pentru peisajul cultural râmnicean – nu a fost una ecumenică, n-a promovat în mod necesar unitatea în diversitate a valorilor spirituale, ci a pus accent pe relaţia dintre cei care le împărtăşesc.

Cătălin Pavelescu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.